ZvezdaniStol_1200P2

Borski Stol

Zvezdano nebo iznad jednog od najlepših krajeva Srbije. Planina Stol kod Bora, mesto kome se uvek rado vraćam. Najbolje penjalište kod nas, ali i mnogo više od toga, idealno mesto za odmor mozga od brzog gradskog života. Tokom jedne od poseta ovom sjajnom mestu, prelepa zvezdana noć mi je dala ideju da se malo poigram sa dugom ekspozicijom, i evo rezultata:© Dimitrije Ostojic

klik

Polaris, zvezde i silueta stene Borskog Stola. Espozicaja: ~ 92 minuta F8 ISO:100

Ostatak ekipe se sprema za spavanje i svetlošću svojih čeonih lampi stvara ovaj cool efekat svetlećih šatora. U pozadini se takodje vide Stoli i Severnjača. Ekspozicaja ~ 15ak minuta.

Pogled iz kampa na stenu Stola. Iako te noći nije bilo mesečine, senzor aparata je ipak uspeo da prikupi dovoljno informacija da se jasno vide detalji na steni. Inače ceo taj dan smo proveli baš na toj steni, penjući neke od naših najpopularnijih penjačkih smerova. Ekspozicija: ~ 10 min f/6,3 ISO-400 @95mm

Grupna fotka ekipe sastavljena od četiri ekspozicije od po 30s. Natpisi nisu dodavani u Photoshopu već su nastali korišćenjem led čeonik lampi, kojima je bukvalno pisano svetlom po slici :) Inače na fotografiji su : Tijanić Ivan, Vojin Pajić, Branko Pajić i Dimitrije Ostojić.

Pogled sa vrha stene Stola na Veliki krš i zalazeće sunce.

Ova poslednja je jedna od retkih fotografija sa poslednjeg putovanja koja nije nastal noću. Razlog zbog čega nema dnevih fotografija je taj da sam tokom dana uglavnom eksperimentisao sa snimanjem video materijala, koga ćete uskoro i videti ;)

foto © Dimitrije Ostojic 2011

Creative Commons License

This work by Dimitrije Ostojic is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Based on a work at www.dimitrijeostojic.com/blog

6 thoughts on “Borski Stol

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *